Waarom kiezen klanten voor VASEC Clinics?

De chirurgen passen vasectomie 2.0 toe.
De redenen dat onze klanten kiezen voor VASEC Clinics lopen uiteen. Vaak hebben ze van vrienden gehoord dat er geen ziekenhuissfeer is.
De verpleegkundige brengt voorverdovende crème aan op de balzak, waardoor deze al verdoofd is voordat de chirurg aanvullende verdoving geeft.
Voor en na de ingreep wordt je begeleid door een vaste medisch assistent.
We zien de mannen die komen voor een vasectomie als een klant en niet als een patiënt.
De flexibiliteit is een groot voordeel, want ook tijdens de avonden en in het weekend kunnen afspreken wordt zeer gewaardeerd. Zodoende hoeven er geen vrije dagen te worden opgenomen.

Wat is Vasectomie 2.0?

Vasectomie 2.0 is een pijnloze ingreep waarbij de chirurg streeft naar een klein sneetje van 1 cm op de middenlijn van de balzak. Door slechts één klein sneetje is er een zeer kleine kans op complicaties en blijft het intens sensuele gevoel bestaan bij aanraking achteraf.
Ongeacht waar jij je laat steriliseren, vraag vooraf of er met twee of slechts één sneetje wordt gewerkt en diep doordringende crème voor de voorverdoving…! 

Waarom werkt VASEC Clinics alleen met chirurgen?

Chirurgen zijn het gewend om te snijden met een zo klein mogelijke snee (invasie). Zij maken in 99% van de ingrepen slechts één sneetje, waarna zij vakkundig afbinden en dichtschroeien.

Doet het verdoven pijn?

Doordat er vooraf diep doordringende verdovende crème wordt gesmeerd op de balzak is deze verdoofd voordat de chirurg begint met de aanvullende verdoving. Ongeveer 15 seconden nadat de voorverdoving is aangebracht ontstaat een warm gevoel in je balzak. De verdoving begint vanaf dat moment te werken en is na 7,5 minuut optimaal. Tot 1,5 uur na de ingreep blijft de verdoving werken, waarna deze geleidelijk afneemt.

Hoe oud moet je zijn voor een vasectomie?

Bij VASEC Clinic kunnen we een vasectomie uitvoeren vanaf 18 jaar en ouder.

Ontspannen tijdens de ingreep?

Wij doen er alles aan om jouw vasectomie zo ontspannen mogelijk te  laten verlopen. Zou jij je toch nog gespannen voelen als de ingreep begint, dan kun je een ademhalingsoefening doen. Je ademt kort en krachtig in door je mond en houdt deze lucht 2 seconden vast, de ingeademde lucht blaas je na twee seconden weer rustig uit gedurende 5 seconden door je neus (of mond). Doe dit een keer of vijf en je voelt je lichaam ontspannen. Je kunt dit vooraf thuis ook al eens oefenen.
Doordat jij ontspant kan de ingreep zo vlot mogelijk verlopen.

Hoe lang duurt de ingreep?

Als jij alle voorbereidingen thuis hebt gedaan en 10 minuten voor de ingreep aanwezig bent, dan duurt de totale ingreep 20 minuten. Daarna kun je in de wachtruimte koffie of thee drinken en vervolgens rustig naar huis vertrekken.

Kan ik zelf rijden?

Autorijden na je ingreep is zeker mogelijk, dit heeft geen effect op de wond van de ingreep. Het is wel beter om een strakke onderbroek aan te hebben, zodat deze steun kan geven. Als iemand je kan rijden, dan kan dit comfortabel zijn, maar het is geen must. En je chauffeur krijgt natuurlijk ook koffie of thee tijdens het wachten.

Wanneer ben je echt onvruchtbaar?

Je bent pas 100% onvruchtbaar als je sperma heel weinig of geen niet bewegende zaadcellen bevat. Dit wordt duidelijk tijdens het sperma-onderzoek in het laboratorium.

Hebben jullie contracten met zorgverzekeraars?

Let wel op! Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars, dit betekent dat ondanks dat als je aanvullend verzekerd bent, dat de behandeling niet vergoed wordt door de verzekeraar. U krijgt van ons een factuur die u zelf kunt indienen. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden indien de verzekeraar dit afkeurt. Dit blijft dus je eigen verantwoordelijkheid.

Warm gevoel door verdoving

Het verdovingsmateriaal wat we gebruiken geeft een warm gevoel. Dit trekt weg vanaf 1,5 uur na de ingreep. Het komt weleens voor dat het warme gevoel langer aanhoudt tot enkele dagen na de ingreep. Je bent dan wat gevoeliger voor het verdovingsmateriaal. Zou dit een week na de ingreep nog zo zijn, dan horen we dit graag van je.

Waarom doen jullie maximaal 3 belpogingen?

Het is bij VASEC Clinics altijd druk en daarom doen onze medisch assistenten drie belpogingen om je te bereiken op het tijdstip dat je zelf hebt aangegeven. Wanneer je niet opneemt leggen we het initiatief om contact op te nemen bij jou.

Waarom vinden jullie ontspannen zo belangrijk?

Als je ontspannen bent, dan is je balzak ook ontspannen. Dit zorgt ervoor dat de chirurg makkelijker bij je zaadleiders kan geraken wat er achteraf voor zorgt dat jij sneller herstelt.

Heeft de ingreep effect op mijn potentie of libido?

Na de ingreep kunnen de zaadcellen niet meer via de zaadleiders in het zaadvocht (sperma) komen. Het zaadvocht wordt daardoor onvruchtbaar (steriel). De ingreep heeft geen invloed op de potentie, erectie of zaadlozing. Ook de zin in seks vermindert niet.
In de praktijk kan het zijn dat je partner waarmee je vrijt meer ontspannen is, wetende dat jij gesteriliseerd bent, waardoor zij zich nog meer kan overgeven in het liefdesspel.

Wanneer maakt de chirurg een tweede sneetje?

Het streven van de chirurgen is om slechts één sneetje te maken. Het kan nodig zijn om een tweede sneetje te maken omdat je zaadleiders wat korter zijn of dat je teelballen naar binnen trekken. De praktijk wijst uit naarmate je BMI toe neemt de kans op een tweede sneetje groter wordt.

Wanneer hechtingen eruit halen?

De hechtingen (3 – 5 stuks) lossen vanzelf op en zijn na 3 weken niet meer zichtbaar.

Wanneer betalen?

Als de ingreep is gedaan reken je ter plaatse af. Dit mag contant, maar dit kan ook met een Nederlandse bankkaart.

Ik gebruik bloedverdunners, wat nu?

Bij het gebruik van bloedverdunnende medicatie is de kans op een bloeding wat groter. Het is belangrijk dat je enkele dagen voor je ingreep met deze medicijnen stopt. Overleg met je behandelend arts of trombosedienst wanneer je dient te stoppen met deze medicijnen en wanneer je weer mag beginnen. Sta je onder de controle van de trombosedienst, laat dan op de werkdag voorafgaand aan de ingreep een INR bepaling doen. Deze dient kleiner te zijn dan 2!

Wanneer is de verdoving uitgewerkt?

De verdoving begint 1,5 uur na de ingreep uit te werken. Het is aan te bevelen om binnen een uur na de ingreep een paracetamol van 500 mg in te nemen en dat om de 4 uur. Dit doe je maximaal gedurende 2 dagen. Veel mannen doen het zo, maar het is niet verplicht, want het kan zijn dat je helemaal geen pijn hebt.

Hoe lang blijft het litteken zichtbaar?

Na 3 maanden is het bij de meeste mannen niet meer te zien dat er een sneetje is gemaakt op de middellijn van hun balzak.

Wanneer mag de pleister eraf?

De dag na je ingreep mag je de pleister voorzichtig verwijderen. Het is de bedoeling om dit in alle rust te doen, zonder dat je spanning zet op het wondje.

Is het sperma-onderzoek verplicht?

Als ik me aan de richtlijnen houdt die worden gesteld voor een sperma-onderzoek, ben ik dan verplicht om het onderzoek te laten uitvoeren. Het antwoord is: Nee, maar het is daarna vrijen op eigen risico.

Hoe ziet het hele proces eruit (algemene uitleg)?

Het filmpje is slechts een indicatie over de ingreep. Wat zijn de opvallendste verschillen:
  • Onze chirurgen maken slechts één sneetje in plaats van twee.
  • Wij gebruik vooraf verdovende gel, waardoor de ingreep pijnloos wordt.
  • De uiteinden van de zaadleiders worden niet alleen afgebonden, maar ook dichtgebrand.
  • Bij onze chirurgen is slechts één bezoek nodig om de ingreep uit te voeren.
Video afspelen over vasectomie man

Waarom zie ik geen reviews op de website?

In de medische wereld wordt het plaatsen van reviews en klantscores gezien als onprofessioneel en te commercieel. Mannen die de ingreep door VASEC Clinics laten doen, hebben ons gevonden via mond tot mond reclame of Google.
Heb je nog vragen? Stel ze via servicedesk@vasec.be.
Scroll naar boven